14 октября.
Седмица девятнадцатая по Пятидесятнице.
Праздник Покрова Пресвятой Владычицы нашей Богородицы и Приснодевы Марии — один из самых почитаемых праздников в Православной Церкви, не являющийся двунадесятым, но имеющий огромное значение для христиан.
Был установлен на Руси в XII веке князем Андреем Боголюбским.
Празднуя Покров Пресвятой Владычицы нашей Богородицы и Приснодевы Марии, мы вспоминаем чудесное избавление Константинополя от разорения сарацинами (910 год), во время осады которых святому Андрею Юродивому и его ученику Епифанию было видение Покрова Божией Матери.
Покров — особая защита Пресвятой Девы, символ милосердия, любви и заботы Богородицы о всех нас.
С давних времён и до сих дней Матерь Божия простирает Свой всесильный Покров над теми, кто всем сердцем и душой обращается к Ней в молитвах.
Пресвятая Богородица, моли Бога о нас!
Тропарь, глас 4:
Днесь, благове́рнии лю́дие, све́тло пра́зднуем,/ осеня́еми Твои́м, Богома́ти, прише́ствием,/ и к Твоему́ взира́юще пречи́стому о́бразу, уми́льно глаго́лем:/ покры́й нас честны́м Твои́м Покро́вом/ и изба́ви нас от вся́каго зла,/ моля́щи Сы́на Твоего́, Христа́ Бо́га на́шего,// спасти́ ду́ши на́ша.
Кондак, глас 3:
Де́ва днесь предстои́т в це́ркви/ и с ли́ки святы́х неви́димо за ны мо́лится Бо́гу,/ А́нгели со архиере́и покланя́ются,/ апо́столи же со проро́ки ликовству́ют:// нас бо ра́ди мо́лит Богоро́дица Преве́чнаго Бо́га.
Величание:
Велича́ем Тя,/ Пресвята́я Де́во,/ и чтим Покро́в Твой святы́й:/ Тя бо ви́де святы́й Андре́й на возду́се,/ за ны Христу́ моля́щуюся.




